Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válasza ki fondükészletét

 

Fondü típusának kiválasztása.

 • Sajtfondü: meleg, olvadt sajtba kell mártogatni kenyérféléket illetve különböző finomságokat, mint például szőlő, alma, paradicsom. Részletesen a sajtfondüről itt talál több információt.
 • Húsfondü: forró olajban kell megsütni a húsokat és zöldségeket, amiket utána különböző szószokba lehet mártani. Részletesen a húsfondüről itt talál több információt.
 • Lehet akár mindkét fentebbi választás is, hiszen sokkal költséghatékonyabb megoldás, ha nem két készletet vesz. Részletesen lejjebb olvashat erről.
 • Csokifondü: meleg, olvadt csokiba lehet mártogatni különböző gyümölcsöket, kekszet vagy egyéb ínyencségeket. Kínálatunkat itt találja.

Előre összeállított készletek

Válogasson a szebbnél szebb, egyedileg összeállított, exkluzív sajtfondü vagy húsfondü készletek közül.
Nézze meg mit is tartalmaz egy fondükészlet:

 

 

Saját, egyedileg összeválogatott fondükészletéhez az alábbiakra lesz szüksége:

 • Edény: meg kell hogy különböztessük a sajt- és húsfondühöz való edényeket.

  A hús és zöldség sütéséhez csak a fém edények alkalmasak, mert a kerámia nem alkalmas forró olaj tárolására és nem vezeti olyan jól a hőt sem. Ezek az edények kisebbek, kevésbé dekoratívak és van egy védőtetejük, ami a forró olaj kifröccsenésétől óv meg minket.

  A sajtfondühöz másik edényt (avagy eredeti nevén caquelon-t) szoktak használni, mert itt nem a forralás, hanem a melegen tartás a lényeg. Alacsonyabb hőfokra, de jobb hőmegtartó képességű edényre van szükség, amihez a kerámia optimális megoldás, de jó a fém is. Teteje nyitott, hogy könnyebben lehessen a sajtba mártogatni.
   
 • Rezsó: az edény alatt biztosítja az egyenletes hőmérsékletet. Lehet elektromos és spirituszégős, mindegyiknek megvan a maga előnye.

  Az elektromos egyenletesen, nagy felületen ad le hőt és ameddig áramot kap, addig működik. Hálózatról működik, nincs akkumulátoros változata, így a vezetékre mindenképp gondoljon, ha emellett dönt.

  A spirituszégős rezsók mobilisak, hiszen nincs kábelük, hagyományosan ilyet használnak a svájciak is. A spirituszégőből a hő koncentráltan érkezik az edény aljának közepére és nem oszlik el egyenletesen. Azonban ha egy fém hőelosztó alátétet helyezünk alá, akkor az edény alja mindenhol ugyanannyira melegszik fel és így nem fog odapirulni az edény alján a sajt.
   
 • Villa: Itt is megkülönböztetünk sajtfondühöz és húsfondühöz való villát. A különbség abban mutatkozik, hogy míg a sajtvillának 3 egyenes ága van, addig a húsvilla 2 ágú, a belső fele enyhén szögletes és ívelt, aminek köszönhetően a húsokat stabilabban fel lehet szúrni.
   
 • Kiegészítők: szükség lehet kiegészítőkre ahhoz, hogy használni tudjuk az összeállított készletet.
  Spirituszégős rezsóhoz elengedhetetlen az égőpaszta, és ha kerámiaedényt választott hozzá, akkor szüksége lesz egy hőelosztó alátétre is.
  Indukciós tűzhely esetén, amennyiben az edény nem indukciózható, akkor szüksége lehet egy indukciós adapterre
  A többi kiegészítő már nem elengedhetetlen, de mindegyik hozzáad egy kicsit a fondü élményéhez, legyen szó akár borhűtőről, tányérokról, tálakról, vagy kenyértartóról.

Tekintse meg az általunk összeválogatott fondükészleteket és szerezzen inspirációt a saját készletéhez!

 

Teljes fondü élmény:

Amennyiben nem akar lemondani se a húsfondü se a sajtfondü élményéről, akkor azt javasoljuk, hogy válasszon két különböző edényt, egy rezsót, két villa szettet illetve néhány szükséges vagy kedvelt kiegészítőt. Egy készlet és az ellentétes típusú fondüedény + villa kombinációból is ugyanerre a végeredményre jutunk.

Az oldal tetejére