Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sajt

Egy igazi raclettehez nem lehet bármilyen sajtot kivenni a hűtőből. A svájciak kifejlesztettek erre külön egy félkemény sajtfajtát, a raclette sajtot. Rendkívül könnyű olvadhatósága és egyedi aromája miatt olyan népszerű, svájcban egy igazi nemzeti étel. Hagyományosan főtt burgonyára csúsztatják rá az aranylóan olvadó sajtot, azonban a sajt rengeteg mindenhez passzol. Egyéb ételeket is nagyon fel tud dobni, mint például a hamburgert vagy a quiche-t (ejtsd: kis, omlós tésztaágyban fekvő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény), de akár magában is nagyon finom.

Rendezés:
2.190 Ft
Előrendelhető
Várható szállítás: 2021. április 28.

A szabadon legelésző tehenek tejéből készül, géntechnológiával módosított oltóanyagok és adalékanyagok nélkül, mely érezhető is a teljesen természetes, lágy ízében. Emiatt a kérge is habozás nélkül fogyasztható, sőt, igazi csemege. A raclette sajt természetes módon laktózmentes (kevesebb, mint 0,1 g/100g), viszont fehérjékben, esszenciális aminosavakban, A-, D-, B2-, és B12-vitamin-forrásban gazdag. Általában 3-6 hónapig érlelik.

Tárolás: optimális tárolása 5 fok körül van hűtőben, ahol körülbelül 2-4 hétig megtartja minőségét. Mélyhűtőben akár pár hónapig eláll a sajt, azonban megváltozik a szerkezete, így nem fog már ugyan olyan szépen olvadni és nem lesz ugyan az az élmény se.

Laktózmentes: a sajtgyártás során természetes kultúrát adnak hozzá, amelyek a laktóz lebontására specializálódtak. Ennek eredményeként a laktóz nagy része alig 24 óra múlva tejsavvá alakul. A következő legalább 3 hónapos érlelés során a cukrot szinte teljesen lebontják.

Gluténmentes: a glutén különböző gabonatípusokban található. Mivel a sajt elkészítéséhez csak friss tejet, tejsavbaktériumokat, oltót és sót használnak, gabonát nem, így abba nem kerül glutén.

Az oldal tetejére