Csokoládé
A Callebaut (ejtsd: kállébót) csokoládé a testességét a nyugat-afrikai kakaóbaboknak köszönheti, melyet dél-afrikai és ázsiai kakaóbabokkal gazdagítanak, hogy gyümölcsösséget, savasságot és jellegzetes ízjegyeket adjon a csokoládénak. Először a kakaóbabot egészben, saját természetes héjában pörkölik, hogy megőrizze a benne rejlő kiváló ízeket és aromákat, így ezek a csokoládéban szabadulnak fel és nem vesznek el. Ezután az aprítás következik, amíg a kakaóbab töretből massza nem lesz, majd addig préselik, míg minden egyes részecske kisebb nem lesz, mint az ízlelőbimbóink közti távolság. Ettől fogjuk igazán selymesnek érezni a csokoládét. Ezen gondos konsírozásnak köszönhető a világhírű Callebaut íz: elég hosszan gyúrják a csokoládét, hogy kialakítsák annak telt ízét, és elég röviden ahhoz, hogy megőrizze friss savasságát. Végül pedig prémium csomagolásba töltve készen is áll az Ön Callebaut csokoládéja a fondüzésre.